Működj!

Működj együtt! Az egyik legjobb dolognak tartom az együttműködéseket. Hasonló témában tevékenykedők szálai egyszercsak összetalálkoznak és közösen létrehoznak valami jót! Mert ez történt. A Boook kiadónak két éve írt levelünkre pozitív visszajelzést kaptunk, mely szerint nyitottak arra a könyvötletre, amivel megkerestük őket: DIY bloggerek/alkotók csináld magad ötleteinek leírása sok-sok képpel, egy könyvben. Az akkor számunkra ismert bloggereket felkerestük, hogy benne lennének-e, és sorra érkeztek vissza az igenek. Azóta több új remek tartalmú blog robbant be, szerencsére a férfi oldalt is erősítve. Így jött létre a A nagy DIY könyv, amiben 21 blogger/alkotópáros munkáit találjátok meg részletes leírással és képanyaggal. A sokszínű, vegyes csapatot B. Tier Noémi koordinálta nagyon jó érzékkel, aki a könyv szerkesztője és stylistja is lett. Tóth Milán pedig egy parkolóba állított 2,5 méteres létra tetejétől sem megijedve gyönyörűen fotózta be a könyvet elejétől a végéig. Földi Hajnal erős esztétikai érzékkel a könyv látványát tette nagyon szerethetővé.

A könyv üzenete: Te is meg tudod csinálni! Nagyon sokszor találkozom azzal a mondattal, hogy “nekem nincs kézügyességem!”. Elgondolkodva ezen jöttem rá, hogy ez elsősorban az általános iskolai rajzórákra vezethető vissza. Egyszerű a képlet, ha szépen rajzol, van kézügyessége, ha csúnyán, akkor nincs kézügyessége, ennyi. És ez beépül jó mélyen a gyerekbe, amikor is egy felnőttkori workshopon, ahol nem kell rajzolni, kap az ember egy hoppáélményt, hogy amit ott elkészített a két kezével az jó, az szép, az tetszik, nemcsak neki, hanem a környezetének is. “Lehet, hogy van kézügyességem?” Hát hogyne lenne!!! Mindenki jó valamiben. Azért mert nincs sikerélményed a rajzolásban, még lehet, hogy remekül horgolsz, vagy fúrsz-faragsz stb., és pluszban ki is kapcsolódsz közben. A nagy DIY könyvben is pont ez a nagyszerű, hogy az alkotók azt teszik hozzá, amiben ők jók és erősek.

Működj együtt te is a saját életedben! Miért?

Mert az együttműködés:

  • előre visz, hisz mindenki tesz hozzá valamit saját magából, aminek így az értéke magasabb szintre kerül
  • fejleszt, továbbgondolásra sarkall, más aspektusokat hoz be a te gondolkodásodba is– új irányokat mutat, új utak nyílhatnak meg– új barátságok szövődnek
  • az online tér le tud szállni offline térre– egymás segítését hívja elő– közösséget épít
  • mindig hoz valami újat

Az is érdekes lenne, hogy saját komfortzónánkat átlépve, mondjuk a szakácsok “barkácsolnak”, a DIY bloggerek főznek?